Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.06.2009 12:59 - Generation Z, ver 1.0.0 (5/5)
Автор: burberry Категория: Технологии   
Прочетен: 861 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 30.06.2009 15:40


Gen Z ver 1.0.0 (4/5)

Историите на новите богати, станаха новите легенди, които сега вдъхновяват моето поколение. Това е средата, в която можеш да забогатееш лесно и бързо - достатъчно е да имаш нова и адекватна на търсенето идея. Всичко е лесно за реализация, средата е благодатна, информацията е в изобилие - всичко зависи от теб. И на фона на този необятен хоризонт спрелите ни критикуват, че пишем на латиница, че нямаме ценности, че не знаем кой е написал някаква книга. Дай ми телефон или компютър с интернет и пак ме питай за автора на книгата. Кому е нужно да складира в главата си тази информация при толкова лесен достъп до нея? Това, че нашите ценности са различни, не означава, че нямаме такива. Но кой ще си губи времето да обяснява елементарни неща на хора, за които латиницата е гавра с езика и намират sms комуникацията за доказателство за беден речник.  

image

Писането на латиница. Една толкова досадна и досадно актуална тема. Очевидно не пиша на латиница в момента. Защото мога. В момента, с тази компютърно-софуерна конфигурация, мога. Но понякога се налага писането на латиница, просто се налага. НАЛАГА СЕ! Може ли веднъж завинаги екзалтираните защитници на тази бутикова кирилица да разберат този елементарен факт и да престанат да вият на умряло. Средата е създадена за писане на латиница. Кирилицата се превръща в безсмислени символи. Същият проблем съществува при всички езикови общности. Езикът на интернет е английският. Факт. Друг е въпросът дали сульо и пульо са наясно, че има и опция да се пише на кирилица.

Основното в тази среда, е че това е канал за разпространение на информация. Това, че е кодирана на латиница, не означава, че е некачествена. Сложете си декодери в собствената глава и се научете да четете така наречената шльокавица. Приемете го като жест на добра воля и стъпка към разбирането на новото поколение.

Забележките за правопис и пунктуация. Наясно ли сте, че са дребнави? Всички сме ходили на училище - там каквото сме научили - това е. Имало е хора, на които това им е било работата - да ни правят дребнавите забележки за правопис и пунктуация. Измислиха спел-чекърите. Ако те не са ми открили грешки - значи всичко е ок. Просто е безсмислено да се правят такива коментари - нито сгрешилият ще се промени, нито някой ще ви помисли за по-умни. Занимавайте се с децата си, ако въобще успеете да им привлечете вниманието.



Тагове:   поколение,   общуване,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: burberry
Категория: Други
Прочетен: 74823
Постинги: 18
Коментари: 47
Гласове: 222
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031