Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.07.2009 11:29 - Вдъхновение (клавиатура)
Автор: burberry Категория: Хоби   
Прочетен: 4200 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 03.07.2009 15:13


Чанта от клавиатури

image

"Идеята за тази чанта не е моя, признавам веднага. Взаимствана е от новогодишния брой на списание Elle Decor - идеята ми се стори проста и ясна, просто ме порази.


image
Бях абсолютно неуверена дали някога ще направя нещо подобно. Но когато след известно време клавиатурата ми "умря", веднага си спомних картинката от списанието и започнах с експериментите. Начинът, който предлагаха в списанието,  не ми допадна. Там предлагаха просто клавишите да се налепят върху текстилна чанта. Реших, че по този начин дори не си струва да се започва. Като я изкарам на улицата - всичко ще се разлети!

Оказа се, че в клавишите има едни такива сглобки, които пречеха на по-нататъшните ми действия... Но за сръчните няма нищо невъзможно! Въоръжих се с клещи и разглобих всички клавиши.

image image








Естествено това не бяха всички подготвителни работи. Разбира се клавишите трябваше да се почистят, а след това и да се пробият дупчици, за да могат да се пришият към чантата.

image

След това започнах да подреждам клавишите. Разбрах, че една клавиатура е катастрофално недостатъчна - сдобих се с още две. С тях направих същите неща. Започнах да подготвям кройката. Ето схемата, която направих.




image По-нататък следваше разкрояване и съшиване на основните части, защото ако клавишите вече са сложени, съшиването на машина би било изключително трудно. На машина се съшиват основните части, поставя се и ципа, както е отбелязано на схемата. Всичко скроих от плат за дънки, но по-тънък. Купих го от магазин за остатъчни парчета, с отстъпка. В началото си мислих да обшия цялата повърхност на чантата с клавиши така, че основният плат на чантата да не се вижда изобщо, но в последствие се оказа, че и три клавиатури са малко за този проект така, че платът ще се вижда на места. Но нищо - това ще отличава моята чанта от тази на дизайнера, от когото взаимствах идеята!
...
Чантата се получи малка, абсолютно непрактична, почти нищо не събира, и сама по себе си е тежка (плат, подплата, укрепителни материали, самите клавиши!) и затова я използвам доволно рядко. Затова пък чантата е просто прелест, навсякъде привлича внимание! Веднъж продавачка в магазина ме попита дали може да я снима!!!

В крайна сметка чантата се получи оригинална и привличаща погледи. Ако и на вас ви харесва - давайте! Трябва само да се запасите с клавиатури и търпение!"


image





















със съкръщения от тук: http://www.vsehobby.ru/piccoli10.htm




Тагове:   чанта,   вдъхновение,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: burberry
Категория: Други
Прочетен: 75377
Постинги: 18
Коментари: 47
Гласове: 222
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930